Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fanoušci i kolegové z branže ho litovali a vyjadřovali mu podporu, podle policejního vyšetřování byl ale útok moukou na Jana Bendiga (30) nahraný. Zpěvák a „útočník“ měli být domluvení. Není divu, že po zveřejnění vyjádření policie, v němž bylo mimo jiné uvedeno, že „detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili“ a „oba jsou ale podezřelí z přestupku křivého vysvětlení“, jsou zpěvákovi fanoušci a podporovatelé v šoku a mluví o podvodu a zklamání.

O tom, že šlo o divadýlko, se začalo spekulovat hned v následujících dnech po Českém slavíkovi, Bendig to ale odmítal, postavil se do role oběti rasového útoku, a fanouškům tak lhal. Dlouhé vyjádření k incidentu vydal hned následující den.

„Furt nenalézám ta správná slova, co k tomu říct. Mrzí mě to. Opravdu moc. To, že celej život musím stále určité lidi přesvědčovat o tom, ať mě neházejí do jednoho pytle a nekoukají na mě skrz prsty, je už někdy psychicky fakt unavující. Nebudu lhát, ale včera mě to chvíli po tom incidentu totálně zlomilo a nevěděl jsem, co si mám myslet a co dělám špatně… Furt se ptám „proč“? Snažím se makat, chci být vždy na každého slušný a být inspirací pro ostatní… Ale pak se objeví někdo jako ‚tento‘… ani nevím, jak ho nazvat… a zase mi ukáže, že se prostě vždycky najde někdo, kdo vám to zkazí a zasáhne vás u srdce…,“ mimo jiné popisoval po incidentu.

„To, co jsi udělal, byla fakt blbost. Ale jak už jsem psal. Nebudu ti nadávat. Možná někoho následující větou překvapím, ale zvu tě na některý z mých koncertů. Ať vidíš, že nejsem takovej, jakej si asi myslíš… Že makám, snažím se v životě něco dokázat a být se pro spoustu mladých lidí, kteří se v životě teprve rozkoukávají, inspirací. Třeba budu i inspirací pro tebe, že to, co jsi udělal, byla fakt blbost a klukovina… Nechci, aby se tahle věc zvrtla v nějaký rasistický podtext a následnou pomstu. Násilí totiž plodí další násilí. A tady na světě je ho už i tak dost. Ukažme lidem, co rádi používají předsudky proti nám, romákům, nebo lidem s jinou orientací či národností, že jsme a budeme vždy nad věcí a budeme dělat inspirativní věci, které jednou změní celkové vnímání nás všech…,“ psal také.

Fanoušci nyní Bendiga kritizují.

„Tak to mě zklamal, docela jsem si myslela že je férovej a upřímnej, jsem zvědavá na vyjádření“, „Ať už ho raději nikam nezvou. Takový ohavný podvod, aby ho lidi litovali a on z toho měl fame“, „Tak tohle se s ním už ponese, velké zklamání“, „To si asi hodně uškodil a své fanoušky zklamal. Tohle nebyl, Honzo, dobrý tah, to jsi přestřelil“ nebo „Nejen že se jednodušší Bendig tímto zoufalým činem zviditelnil, ale zároveň podpořil rasové nepokoje a negativní vnímání ČR ve světě - že jsou Češi rasisti, kteří na Romy hází bílou mouku“, vzkazují mu lidé.

Na Bendigovo vyjádření zatím stále čekají, zpěvák ani jeho partner a manažer v jednom Lukáš Rejmon na volání a zprávy do vydání článku nereagovali.

Reklama

Další články

Načítám