Hlavní obsah
Článek

Filmoví diváci se už za necelé dva týdny mohou těšit na film Bába z ledu obsazený naší hereckou elitou, který vznikl v koprodukci České republiky, Slovenska a Francie. Super.cz ještě před premiérou nabízí pohled do zákulisí toho, jak snímek vznikal.

Hlavní hrdinkou filmu, který se částečně odehrává v prostředí otužilců, je ovdovělá Hana v podání Zuzany Kronerové, která je nominována i na letošního Českého lva (za snímek Rudý kapitán). Po setkání s otužilcem Broňou, jehož si zahrál Pavel Nový, začíná měnit svůj stereotypní život. Ten se doposud točil výhradně kolem jejích synů, snach a vnoučat. Do těchto rolí režisér Bohdan Sláma obsadil Marka Daniela a Václava Neužila, jehož nyní mohou televizní diváci vídat v seriálu Svět pod hlavou jako fešného policistu, Petru Špalkovou a Tatianu Vilhelmovou (45).

„Prvním impulzem byl nápad, který spojuje téma rodiny, revolty a otužilectví. Napadl mě příběh paní, která má sobecké syny, potká partu otužilců a osvobodí se. Když jsem začal pracovat na scénáři, objevil se mi tam ještě vnuk Ivánek, který symbolizuje mezigenerační souznění," uvedl režisér Bohdan Sláma, jak přišel k námětu filmu.

Reklama

Další články

Načítám