Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejznámější český kouzelník má sice svoje Divadlo kouzel, ale v poslední době začal Pavel Kožíšek spolupracovat i s dalšími divadly. Sagvana Tofiho (59) a Martina Dejdara (59) učil kouzelnické triky v muzikálu Mýdlový princ, nyní pracuje na dětském muzikálu Alenka v kraji zázraků, kde už mu pomáhá i jeho třináctiletý syn Matyáš.

"V Mýdlovém princi to bylo jen pár drobných kouzílek k písničce Čaroděj Dobroděj, ale do Alenky jsme připravili pár hezkých kouzelnických triků, a dokonce jedno kouzlo, které nemám v divadle ani já, takže ho vlastně trochu závidím. Myslím, že i zkušení kouzelníci budou mít trošku zamotanou hlavu," pochlubil se Kožíšek.

"Hodně to baví i mého staršího syna Matyáše. Jde v mých stopách, teď odjíždíme na letní kouzelnický tábor, který pořádáme, a tam už mi dělá instruktora, to znamená, že už mi pomáhá a mladší děti učí místo mě jednoduchá drobná kouzla. Ale já v jeho věku taky začínal, ke kouzlení jsem se dostal úplnou náhodou, když jsem si vypůjčil knížku pro začínající kouzelníky, kterou jsem vůbec nechtěl, a tohle setkání s knížkou úplně změnilo můj život," smál se.

Na rozdíl od Matyáše ale mladší kouzelníkův syn k tátově práci neinklinuje. "Kuba divadlo nemá rád. I když má třeba nějaký karneval ve škole, je jediný, kdo nemá masku, nesnáší to. To Matyáš, když byl malý, oblékal kostým Supermana, i když jsme šli jenom na nákup," svěřil Kožíšek.

Reklama

Další články

Načítám