Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pokud byste měli tu možnost a moc obsadit nějakého českého herce do role agenta Jamese Bonda, koho byste si vybrali? Když se při práci na filmu Život je život před tento úkol postavil režisér Milan Cieslar, tak jeho volba padla na Ondřeje Vetchého (61). Je pravda, že jen málokdo z českých herců má i ve zralém věku obdivuhodnou muskulaturu a ještě dokáže svou roli pojmout i komediálně.

Vetchý se v komedii objeví ve dvojroli dvou zcela rozdílných mužů. Jednak si zahraje morousovitého a přísného otce tří nezvladatelných dcer, a zároveň si ve snímku, který si vzal za vzor filmy, jako jsou Muž z Acapulca nebo Kdo chce zabít Jessii, střihne roli agenta Jejího Veličenstva.

Film se kromě Prahy, Máchova jezera a dalších míst natáčel i v exotických lokacích. Štáb například vyjel do Itálie na historický škuner, kde se odehrává jedna z dobrodružných sekvencí. A další akční scény hodné zahraniční bondovky vznikaly v legendárním tunelu Blanka, který oko běžného smrtelníka ještě nespatřilo.

Reklama

Další články

Načítám