Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Léto je obdobím zvýšeného množství úrazů, zranění a s tím souvisí i vyšší spotřeba krve při jejich léčbě a operacích v nemocnici. Krev je uměle nevyrobitelná, a proto jsou jejím jediným zdrojem dárci.

Missky Aneta Vignerová (36), Monika Leová (32), Hana Věrná i Eva Čerešňáková už byly darovat krev dříve, z odběru tak obavu neměly a rády šly znovu.

Snoubenec moderátorky Moniky Leové však zkušenosti s darováním krve neměl a na transfúzní stanici byl poprvé. I když odběr statečně zvládl, byl zprvu trošku nervózní a nesvůj. Při samotném odběru ho podporovala Leová, aby se prvodárce cítil dobře.

„Krev jsem nikdy předtím nedaroval, ale když to Monča navrhla, neváhal jsem ani chvíli a hned jsem se rozhodl, že podpořím jak ji, tak dobrou věc. Navíc to bylo v pohodě, nebolelo to a určitě se příště přidám znovu,“ uvedl přítel Leové Martin Košín, který Moniku letos požádal o ruku. Svatbu plánují příští rok.

Svatba je aktuálním tématem i Hany Věrné, II. Vicemiss ČR 2009, která je většinu roku v zahraničí se svým přítelem, úspěšným hokejistou Radkem Smoleňákem. Ten ji nečekaně požádal o roku letos při zahradním grilování za účasti nejbližších. „Bylo to nesmírně dojemné a hlavně ve chvíli, kdy jsem to absolutně nečekala, byla u toho i celá rodina. Tekly mi slzy dojetí a Radek byl dojatý také. Ten moment nikdy nezapomenu,“ prozradila ke svému zasnoubení Hanka. Vzhledem k povinnostem hokejisty svatbu již letos nezvládnou a nechávají tak veselku na příští rok.

Mnohaletou dárkyní krve je Eva Čerešňáková, která se od modelingu přesunula k moderování a psaní knih. Po loňské spisovatelské premiéře nezahálí a ve volném čase píše i nadále.

„Pracuji na další knize a mnoho energie mi určitě dodává to, že mé první knihy Miss, sny vs. realita se prodalo již přes tisíc kusů a příběhy čtenářů, kteří mi píší, jak jim kniha dodala odvahu a jdou si za svými sny, jsou nesmírně dojemné. Moc to potěší, když člověk může druhé inspirovat a dodat jim odvahu,“ řekla Čerešňáková, která se i organizací pravidelných odběrů krve snaží dodat odvahu druhým ke stejnému kroku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám