Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbený hudební festival Astroworld pořádaný rapperem Travisem Scottem v Houstonu se pro některé návštěvníky bohužel změnil v peklo a boj o holý život. V tlačenici zahynulo minimálně osm lidí, stovky byly zraněny.

Organizátor akce a partner Kylie Jenner (26) byl v době tragédie na pódiu a vystupoval. K událostem se následně vyjádřil na sociálních sítích, pochopitelně neskrýval zdrcení.

„Jsem z toho naprosto zničený. Modlím se za rodiny všech, kteří byli zasaženi událostmi na festivalu Astroworld. Plně spolupracuji s policií, která tragédii prošetřuje. Jsem s nimi v kontaktu, stejně jako s houstonskou komunitou, abych mohl podpořit rodiny v nouzi a pomoci jim zmírnit žal, jak bude v mých silách,“ uvedl v prohlášení na Twitteru a poděkoval policii a hasičům za jejich práci. K fanouškům promluvil také v živém vysílání na Instagramu.

Záhadou pro fanoušky byl také stav Travisovy partnerky Kylie, která jeho koncert navštívila se sestrou Kendall. Jenner čeká s rapperem druhé dítě. Koncert dle videí, která těsně před tragédií sdílela na sociální síti, sledovala z bezpečné vzdálenosti.

„Travis a já jsme zlomení. Modlím se za ty, kdo přišli o život, byli zraněni nebo jinak zasaženi včerejšími událostmi. Modlím se také za Travise, kterému jsou fanoušci drazí, a houstonskou komunitu,“ ozvala se den po tragédii konečně fanouškům.

„Chci, aby bylo jasné, že jsme nevěděli o žádných úmrtích, dokud se to po show neobjevilo ve zprávách. V žádném případě bychom nepokračovali ve vystupování a natáčení. Vyjadřuji svou nejhlubší soustrast všem poškozeným rodinám,“ vzkázala dále.

Ve vyprodaném areálu, kde k tragédii došlo, bylo na 50 tisíc návštěvníků. Dle hasičů se dav v jednu chvíli začal tlačit k pódiu, což vyvolalo paniku a způsobilo nějaká zranění. Lidé v panice padali a ztráceli vědomí, což vyvolalo řetězovou reakci. Podle stanice NBC zemřelo osm lidí, sedmnáct dalších skončilo v nemocnici a více než tři sta jich muselo být ošetřeno na místě ve speciálně zřízené polní nemocnici.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám