Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kryštof Hádek (42) hraje v seriálu Svět pod hlavou kluka Honzu Marvana, který v osmdesátých letech patří do party mániček.

A tak je hned jasné, že pro něj život v dobách tvrdé normalizace není žádný med a neustále proti němu a jeho partě ostře vystupují policajti z okresní správy SNB, kteří mají na starosti potírání takzvané závadové mládeže.

V pátém díle se vlasatý Hádek alias Honza Marvan pustí do vtipné parodie legendárního sportovního hlasatele Karola Poláka, který se nesmazatelně zapsal do srdcí sportovních fanoušků. A jak můžete vidět ve videoukázce, Hádkovi se parodie opravdu povedla.

Komentování sportovního zápolení vlasaté mládeže patří sice k úsměvným scénám, v pondělním pátém díle seriálu Svět pod hlavou ale půjde do tuhého.

Honzův syn Filip Marvan v podání Václava Neužila, který se po autonehodě, jež se stala v současnosti, probudil v severočeském městě na počátku osmdesátých let, se dozví pravdu, jak to bylo s jeho otcem a proč zemřel.

Rozluštění rodinného tajemství bude na dosah a možná i brána, která Filipa vrátí zpět z šedivých osmdesátých let do současnosti.

„V páté epizodě je asi nejméně nadsázky a komedie. Je to vážný a drsný příběh. Pro celý seriál je to klíčová epizoda o lámání charakterů za pozdní normalizace. Uzavírá se jím první pětice seriálu,“ prozradil dramaturg Tomáš Feřtek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám