Hlavní obsah
Článek

Jacqueline Kennedy je pro filmaře velmi lákavou osobností amerických dějin. Její příběh loni před kamerami ožil hned dvakrát. Do ikonické první dámy se převtělily Natalie Portman (42) i Katie Holmes (45).

Post první dámy USA zastávala pouhé dva roky, přesto se stala jednou z nejikoničtějších žen 20. století. Jacqueline byla pro Američany obdivovanou osobností i poté, co byl na J. F. Kennedyho v roce 1963 spáchán atentát. Přestože jí byly nabídnuty posty ve vysoké politice, dala přednost péči o své děti a dbala o odkaz svého tragicky zesnulého muže pro příští generace.

Zásadní okamžiky ze života významné Američanky prožila Natalie Portman ve filmu Jackie. Snímek, který je aktuálně v nabídce českých kin, jí dokonce zajistil nominaci na Oscara a o cenu usiluje i za nejlepší hudbu a kostýmy. Izraelská herečka už nejprestižnější cenu získala za hlavní roli v Černé labuti. Sama Natalie neví, zda se na letošní ceremoniál dostaví, protože ji každým dnem čeká druhý porod.

Roli Jacqueline si vyzkoušela i Katie Holmes, a to v seriálu The Kennedys After Camelot, který se na obrazovce objeví v dubnu. Proměna v Jackie nebyla pro exmanželku Toma Cruise (61) novou zkušeností. Jedná se o pokračování seriálu The Kennedys z roku 2011, v němž už si první dámu zahrála.

Která herečka zvládla proměnu v Jackie Kennedy lépe?
Natalie Portman
68,6 %
Katie Holmes
31,4 %
Celkem hlasovalo 11741 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám