Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

První hlavní role a hned úspěch jako hrom. Takový byl romantický hudební snímek Flashdance pro herečku Jennifer Beals, které bylo v době jeho natáčení sladkých devatenáct. V podobném nasazení jako v tomto snímku pak pokračovala i její herecká kariéra. Jennifer se navíc jako jedna z mála hereček po padesátce může pořád pochlubit dostatkem pracovních nabídek, však kdo by jí také hádal třiapadesát?

V roli nezdolné svářečky, přivydělávající si po nocích tancem v baru, která se touží stát skutečnou tanečnicí, předvedla Beals neuvěřitelný pohybový talent a její tanec před porotou na konzervatoři na hit Maniac se stal doslova legendárním...

Přestože filmografie herečky od té doby čítá na sedmdesátku seriálových i filmových rolí, Flashdance zřejmě jen tak něco nepřekoná. Velkého úspěchu se ovšem před několika lety dočkal i průlomový lesbický seriál Láska je láska (L Word). Bodovala ale i v dalších seriálech jako v akčním Chicago: Zákon ulice, dramatickém Lauren či mysteriózním Proof.

Jennifer Beals byla dvakrát vdaná, poprvé za režiséra Alexandra Rockwella (v letech 1986 - 1996) a podruhé za kanadského podnikatele Kena Dixona, kterému v roce 2005 porodila dceru.

Reklama

Další články

Načítám