Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O smutné zprávě informovala rodina na začátku února letošního roku. Až o osm měsíců později dokázal oblíbený herec a zpěvák Vojtěch Dyk (38) o odchodu tatínka mluvit nahlas. Spisovatel Radko Pytlík, který byl velkým znalcem díla Jaroslava Haška, v posledních měsících svého života běhal po doktorech, ale než zůstávat v nemocnici, preferoval být doma s rodinou.

„My jsme cítili a věděli, že táta chtěl domů. My jsme ho také chtěli mít doma, ani nevíme proč. Já, moje máma a ségra, jsme byli u toho, když odcházel, střídali jsme se, měli jsme vyloženě služby, aby si každý mohl odpočinout. Byly to sice jen čtyři dny, ale byly to jedny z nejkrásnějších dnů v mém životě,“ přiznal Vojta v podcastu Cesta domů, který připravuje stejnojmenná nezisková organizace.

Herec prozradil i důvody, proč se rodina rozhodla splnit jedno z jeho posledních přání a nenechávat ho v nemocnici. „Já jsem měl sen, že je táta na operačním sále a volá na mě – Vojtíšku, pomoc! A to mě vzbudilo, okamžitě jsem kontaktoval Kateřinu Rusínovou, která mi poradila, že pokud to tak cítíme, ať ho z nemocnice okamžitě vezmeme domů.“

Zpěvák svého rozhodnutí nelituje a je rád, že tatínek zemřel v rodinném kruhu. „Ne, že by nechtěl žít, ale myslím, že ty poslední dny už byl malinko smířený s tím, že odchází,“ dodal Vojtěch Dyk.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám