Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ještě před zavedením karantény jsme měli možnost vyzpovídat herečku Lenku Termerovou. Hvězda seriálu Modrý kód se stala jednou z kmoter výstavy orchidejí ve skleníku Fata Morgana, kde jsme náš rozhovor zahájili, dokončit jsme ho museli na dálku nedlouho po vyhlášení celostátní karantény.

Z výstavy květin, která je bohužel vzhledem k aktuální situaci uzavřená, byla herečka unešená, připomnělo jí to její návštěvu Thajska. „Když jsem poprvé přijela do Thajska, kam se ráda vracím, na letišti v Bangkoku mě naprosto okouzlila celá stěna orchidejí, které se proplétaly a vytvářely orchidejovou džungli,“ zasnila s herečka.

Asi jako každá žena Termerová květiny ráda dostává. „Netroufám si říct, která kytka by mi udělala větší radost. Zjistila jsem, že mi udělá radost každá darovaná květina. Protože vím, že dárce mi chtěl udělat radost a většinou i můžu obdivovat dárcův vkus,“ říká.

Sama Termerová je schopnou pěstitelkou. „Mám zahradu, kde pěstuji kvetoucí keře, a hlavně byliny, a když jsem tam v létě každý den, těším se z letniček, ale zjišťuji, že jsou úžasné i trvalky, které se docela umí postarat samy o sebe a počkají, až přijedu,“ usmívá se.

Lenka Termerová se raduje ze dvou vnuček, které jí dala dcera Martha Issová. Donedávna říkala, že je pracující babička, které tolik času na hlídání nezbývá. To se ale mění. Nyní v době karantény jsou rovněž pohromadě. „Situace mě zavedla na chalupu, takže mám zahradu a ještě dvě malé vnučky ve věku 7 a 2 let, s kterými jsme pohromadě. Jsem tedy nejen hlídací babička na plný úvazek, ale i babička oblažovaná svými vnučkami, které jsou tím nejlepším antidepresivem,“ říká Lenka Termerová.

Reklama

Další články

Načítám