Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Olivia Newton-John potřetí svádí boj s rakovinou. Navzdory vážné nemoci je velmi činorodá, zejména v oblasti osvěty. Její nedávné veřejné vystoupení se pojilo právě s těmito aktivitami.

Šlo o vědeckou konferenci v Melbourne, kde Newton-John mluvila o lékařském konopí jakožto o jedné z možností léčby rakoviny, kterou ona sama využívá. Hovořila například o tom, jak přestala užívat morfin, který nahradila právě konopím.

„V té době jsem měla také zlomeninu křížové kosti a rozhodla jsem se, že se nestanu na morfinu závislou. Naštěstí se mi to podařilo,“ řekla Olivia.

S nemocí Newton-John bojuje potřetí. Poprvé jí lékaři rakovinu diagnostikovali v roce 1992, poté v roce 2013 a potřetí diagnóza přišla v roce 2017. Hereččina nemoc je ve čtvrtém stadiu a metastázovala do kostí, zaznělo začátkem srpna během interview s herečkou v australském pořadu 60 Minutes. Tam také filmová Sandy uvedla, že od lékařů nechce vědět, kolik jí zbývá času.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám