Hlavní obsah
Článek

Řeč je o Miroslavě Pleštilové (45), která ve druhé polovině osmdesátých let okupovala televizní obrazovky. Hrála ve filmech, televizních komediích a hlavně v pohádkách. Po revoluci se začala z povědomí pomalu vytrácet. Vy si ji můžete pamatovat ze seriálu Hříchy pro pátera Knoxe nebo jako učitelku Plecitou z Obecné školy.

I s přibývajícími roky vypadá Mirka báječně. Neztratila šmrnc ani jiskru v oku. Na svůj vzhled si paradoxně stěžuje. Zdá se jí, že určité role se jí vyhýbají. V současnosti se věnuje především práci v divadle a již pět let učí mladé herce na DAMU. Ze svého mladistvého vzhledu a své profesorské role si dělá legraci: „Nechci být pro studenty něco jako kamarádka, to většinou nedělá dobrotu. Navíc jsem už ve věku jejich rodičů, i když na to nevypadám – už dvakrát se mi stalo, že po mně chtěli zaměstnanci DAMU ukázat index."

Herečka je vdaná za herce Aleše Procházku a má s ním dva syny Aleše a Zdeňka. Když se musela rozhodnout mezi kariérou a rodinou, měla okamžitě jasno. „Neváhala  jsem ani chvíli. Když to přišlo, mělo divadlo smůlu. I když ho mám ráda, na prvním místě je rodina," prozradila skromná herečka, která  se naposledy objevila v televizním filmu Bludičky.

Reklama

Další články

Načítám