Hlavní obsah
Článek

Britský herec Geoffrey Bayldon zemřel. Bylo mu 93 let. Na svém hereckém kontě má takové trháky jako bondovka Casino Royale (1967), Růžový panter znovu zasahuje (1976) či televizním seriál Vraždy v Midsomeru. Nejvíce si ho však pamatují tehdy malí Čechoslováci jako smrdutého kouzelníka Čáryfuka, doprovázeného jeho věrným společníkem, ropuchou Touchwoodem.

Středověký ztřeštěný mág s vizáží zanedbaného bezdomovce, který zarputile nabízel své služby v boji proti Normanům, se chybným kouzlem dostal do 20. století a jaksi v něm uvízl. Věděl o něm pouze syn farmáře, kterému pro jeho ryšavé vlasy přezdívali Mrkev. Celou řadu mladých diváků přikovali povětšinou ještě často k černobílým obrazovkám ve čtvrtek v podvečer. Jejich dobrodružství totiž tehdy premiérově vysílal pořad Magion určený starším dětem.

Seriál Čáryfuk byl během osmdesátých let několikrát v různých vysílacích časech reprízován. Repliky jako: „Co tomu říkáte, pane Touchwoode?“ znali tehdejší školáci nazpaměť a užívali je i v běžné konverzaci.

Reklama

Další články

Načítám