Hlavní obsah
Článek

Francouzský herec Robert Hossein (83), který se proslavil zejména svou rolí hraběte Joffreye de Peyrac ve snímku Angelika, markýza andělů, je stále velmi energickým člověkem. Podívejte se, jak v současné době tento idol žen vypadá.

Robert se narodil v Paříži, kde navštěvoval hereckou školu. Pracoval jako herec a režisér v divadle Grand Guignol, kde slavil úspěch v Sartrových hrách S vyloučením veřejnosti a Uctivá poběhlice. Na filmová plátna se dostal rolí v krimi filmu Du rififi chez les femme. Pracoval po boku nejslavnějších hereček, jakými byly například Brigitte Bardot, Sophia Loren nebo Michèle Mercier.

V šedesátých letech se stal představitelem hraběte de Peyrac v úspěšné sérii o dobrodružstvích krásné markýzy Angelika, markýza andělů, Angelika a král, Nezkrotná Angelika a Angelika a sultán. Tato role jej nejvíce zviditelnila po celém světě.

Na vrcholu slávy počátkem sedmdesátých let opustil Paříž, omezil filmování, aby se věnoval výhradně divadlu. Stal se uměleckým šéfem, dramaturgem a režisérem Lidového divadla v Remeši. Za svůj příspěvek filmovému umění byl oceněn na MFF v Moskvě roku 1983.

Z manželství s herečkou Marinou Vladyovou má syny Igora a Pierra, z manželství s dcerou bývalého francouzského ministra Caroline Eliaschefovou má syna Nicolase a s herečkou Candice Patouovou má syna Juliena.

Reklama

Další články

Načítám