Hlavní obsah
Článek

Když se řekne klasický parfém, možná si většina vybaví Chanel No. 5, do něhož se oblékala na noc Marilyn Monroe. Jenže trh s parfémy je dnes hotovou džunglí, která nabízí rozhodně víc než klasiku. Podle listu Le Parisien se letos můžeme těšit na skutečně „netradiční“ vůně. Třeba parfumiér État Libre d’Orange se v nové kolekci zaměřil na extravagantní klienty, kteří chtějí vonět třeba jako směs spermatu a slin.

Parfém Entrecuisse neboli „Rozkrok“ nabízí vůni zpoceného mezinoží. „Entrecuisse má vlhkost poledního šlofíku, chuť a animalitu medu, hořkosladkou vůni mandlí a vřelost koření. Je to obsedantní vůně, která se lepí na prsty a rozpouští v ústech,“ tvrdí parfumiér État Libre d’Orange.

Skutečnou „lahůdkou“ pro smyslné jedince je parfém Sécrétions Magnifiques stejné značky: „Je to skutečná čichová soulož, z které budete u vytržení. Slibuje směs krve, potu, spermatu a slin.“

Dalšími specialitami jsou „Hotelová děvka“ či „Pupík“. Za 50 mililitrů těchto neobvyklých parfémových kompozicí zaplatí zájemce 64 eur – asi 1500 korun.

„Parfém už je překonaný jako potřeba k základní hygieně a stal se něčím osobnějším a subjektivnějším,“ tvrdí obchodní ředitelka Amandine Crespová s tím, že dnes už nemusí parfém vonět jen příjemně květinově.

Neobvyklé parfémy nabízí také Honoré des Prés, specialista na nechemické a bio parfémy, a to konkrétně novinku Love les Carottes – vůni karotek a vanilky. Také Comme des Garçons má novinku, pro drsné muže připravili horký asfalt ve své vůni Tar.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám