Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Herečka Iva Janžurová (82) měla včera velký den. Spolu s exprezidentem Václavem Havlem (†75) si totiž v Břevnovském klášteře převzala čestné občanství Prahy 6. Na ceremoniál ji doprovázela nejen rozjařená vnoučata, ale i těžce nemocný manžel, režisér Stanislav Remunda (84). Toho bolel každý krok, který musel ujít. Nebýt láskyplné pomoci své drahé polovičky, snad by ani na slavnost nedošel.

Remunda před třemi lety prodělal těžkou mozkovou mrtvici, z jejíchž následků se dodnes plně nedostal. "Už mě znovu i kibicuje," svěřila se před časem Janžurová. Jenže pokročilé stáří si vyžádalo svou daň a péče o milovaného chotě je tak pro Janžurovou den ode dne náročnější. I přesto na ceremoniálu nedala na sobě znát velkou starost o svého muže a zářila jedna radost.

"Byla bych ráda, kdyby nám radnice dala divadlo. Vím o jednom pěkném domě na Ořechovce," vtipkovala v proslovu. Bývalý prezident Havel na to reagoval tím, že by Janžurové v divadelním stánku případně rád dělal kulisáka. Tuto profesi ostatně vykonával již před mnoha lety.

Slavnosti se v zaplněném sálu účastnilo mnoho významných osobností. Havla doprovázela nejen řádová sestra, která o něj dnem a nocí pečuje, ale i žena Dagmar. Hosty byly i Eva Pilarová s manželem, Jiří Suchý, Ivo Mathé a mnozí další.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám