Hlavní obsah
Článek

Jako by neměla Iveta Bartošová (†48) svých starostí dost, ještě musí kápnout na člověka, který místo toho, aby jí konečně pomohl, nejspíš ji ještě sráží hlouběji na dno. Ivetin spasitel a guru Josef Rychtář (65), u kterého nalezla dočasné útočiště, má totiž bytostný odpor k psychiatrům a odmítá tak jakoukoli zpěvaččinu léčbu, kterou přitom nezbytně potřebuje. Víme, proč má z lékařů takový panický strach!

"Moje manželka je zdravotní sestra, která pracovala na psychiatrii v Bohnicích, takže vím, o čem mluvím. Není zavřená někde v blázinci, kde jí budou psychiatři vymývat mozek prášky, a to zdůrazňuji, že tak se to děje a dělo se to. V daný moment je proto Ivetin pobyt u nás v domácím prostředí ta nejlepší terapie," myslí si Rychtář.

"V případě Ivety jsou lidé kolem ní ovlivněni jejím názorem a nechutí se léčit. Později pak zjistí, že pravda je někde jinde, takže pak dochází ke konfliktům a zpřetrhání kontaktů," reaguje na to psychiatr Jan Cimický, který měl před časem Bartošovou ve své péči. "Podle mého názoru Iveta rozhodně psychiatrickou či psychoterapeutickou léčbu nezbytně potřebuje. Pokud však nechce ona sama, a ze všech zdravotnických zařízení po dvou dnech utíká, nelze jí účinně pomoci," uvádí Cimický s tím, že doktoři neléčí nemocné duše jen medikamenty, ale mají i mnoho jiných prostředků.

"Psychika Ivety je v čudu. Řešíme to rozmluvami. Grilujeme, bavíme se, vymýšlím pro ni zábavu, aby přišla na jiné myšlenky a netrápila se tím, co média způsobují. Alkoholem to neřeší," dušuje se Rychtář. Opravdu však Iveta nepije? Vždyť v jeho vile Říčanech již museli zasahovat lékaři po podivném úrazu Ivety, která prý potmě spadla a narazila si lopatku. Podobné nehody se Bartošové přitom pravidelně stávaly pod vlivem vína, vodky či fernetu. Zdá se, že Rychtář zdaleka ještě nemá tušení, koho si to vzal pod střechu, a tak ho čeká ještě mnoho nečekaných a nemilých překvapení.

Reklama

Další články

Načítám