Hlavní obsah
Článek

Muž z centrálního státu Madhjapradéš v Indii trpěl bolestivou kýlou. Rozhodl se proto, že svá muka ukončí na chirurgickém stole. I když přišel za lékaři jako muž, rozhodl vyšetřující primář: „Podstoupí hysterektomii.“ Měl totiž nejen zevní mužské pohlavní orgány, ale v kýle navíc plně vyvinutou dělohu, vaječníky, vejcovody a zakrnělou vagínu.

Podle doktora Pramoda Kumara Shrivastavy žil pan Ryalu normální život, pracoval na poli a měl plně funkční a vyvinuté mužské pohlavní orgány. „Obvykle obsahuje kýlový vak vnitřní orgány, tenké či tlusté střevo, ale když jsme operovali tohoto pacienta, byli jsme překvapení, že vak obsahoval ženské pohlavní orgány. Ty jsme odstranili hysterektomií a kýlu zašili,“ tvrdí doktor Shrivastava.

Ačkoli byl Ryalu hermafroditem, sexuálně a hormonálně je mužem. Dokud neměl problémy s kýlou, o ženském obsahu břicha vůbec netušil. K vývojové vadě došlo ještě na embryonální úrovni, ale ženské pohlavní orgány muži nikdy nepůsobily žádný problém a nebyly překážkou v založení rodiny a početí vlastních dětí.

Související témata:
Ženské

Reklama

Další články

Načítám