Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

I když většinu času stráví v Poslanecké sněmovně a na nejrůznějších schůzích a jednáních, není Markéta Pekarová Adamová (39) žádná křehká skleníková (v tomto případě spíš kancelářská) květinka.

„Pražský maraton před dvanácti lety. Jediná fotka, kterou z toho dne mám je tahle. Už po doběhnutí, cestou na zasloužený oběd. Jak vidno, endorfiny dělají své,“ zavzpomínala předsedkyně Poslanecké sněmovny na doby (ne)dávno minulé. Na okamžiky poté, co doběhla pražský maraton.

„Je to krásný závod. Dodnes si pamatuju, na kterém kilometru mě začalo bolet pravé koleno (na 12.), na kterém levý kotník (na 25.) a na kterém kyčle - obě (na 32.). Nikdy nezapomenu, jak jsem si na asi 35. kilometru předsevzala, že se budu držet odhadem tak sedmdesátileté Japonky, která mě zrovna předbíhala, a zvládnu to s ní až do konce. Abych ji za pár stovek metrů už nebyla schopna rozeznat v tom množství lidí přede mnou,“ zavzpomínala politička.

„Nejvíc mě ale těšilo, že jsem ani pár metrů nešla, že jsem celou dobu běžela a v závěrečné rovince jsem dokázala dokonce i zrychlit,“ pochlubila se na sociální síti.

„Je to jeden z nejlepších sportovních zážitků mého života. Prague International Maraton si užívám i jako divák České televize. Maraton je zkrátka královská atletická disciplína a já blahopřeji všem, kdo si na ni troufnou, všem, kdo jej doběhnou. Zvítězili totiž nad sebou samými,“ zamyslela se.

„Je mi jasný, že bude poptávka po mém tehdejším čase. Dala jsem jej za cca 4:39, ale časy pro mě u běhání vlastně nikdy podstatné nebyly. Podstatné bylo těch 42,195 kilometrů vůbec zdolat,“ dodala.

Další články

Načítám