Hlavní obsah
Famous
Článek

Prase v čínské provincii Kuang-si si zachránilo život výskokem z valníku na dálnici. Ačkoli v tu chvíli riskovalo život pádem ze čtyřmetrové výšky, kdyby neskočilo, skončilo by jistou smrtí na jatkách. Tam mířil nákladní vůz, z něhož přímo na dálnici mezi jedoucí auta skočilo. Vepře adoptovala čínská policie jako maskota.

Dala mu jméno Babe podle prasátka z hollywoodského filmu a slíbila, že bude moct dožít stáří bez toho, aniž by kdokoli mlsný usiloval o jeho život kvůli ovaru či pečenému bůčku.

„Vypadal v pořádku a nevykazoval po skoku žádné známky zranění. Ve velkém městě sám na dálnici byl ale naprosto ztracený. Kdybychom jej nezachránili, určitě by skončil někomu na ostrém noži, kdo by měl chuť na pořádnou vepřovou lahůdku,“ uvedl mluvčí policie z Kuang-si.

Vepř podle svědků jedoucích za nákladním vozem vylezl ostatním prasatům na záda, takže byl schopen překonat zábranu. „Zaslouží si život, a tak ho dostal. Nikdy ho nesníme,“ dodal mluvčí policie. Babe prý žije v kotci pro policejní psy a je zbožňovaným maskotem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám