Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Královnou krásy amerického státu Pensylvánie byla letos korunována čtyřiadvacetiletá Valerie Gatto. Půvabná, talentovaná a vzdělaná dívka s univerzitním titulem ale vůbec nemusela přijít na svět. Kdyby její matka nevěřila v Boha...

Valeriina matka byla v devatenácti letech brutálně znásilněna útočníkem s nožem v ruce. Jen zázrakem se jí podařil uniknout. Zanedlouho se dozvěděla, že čeká dítě. Přestože v takových případech obvykle i věřící lidé schvalují možnost potratu, ona dala rostoucímu plodu ve svém těle šanci na život. Zpočátku však těhotenství tajila a zvažovala, že dá dítě po narození k adopci.

Od silně věřící rodiny se jí však dostalo velké podpory. Příbuzní byli přesvědčeni, že dítě je dar za každých okolností a měla by si jej nechat. Matka tak učinila a dívku rovněž vychovávala k víře, chodila pravidelně do kostela a do skauta. Dnes má její dcera diplom z prestižní univerzity v Pittsburghu a netají se hereckými ambicemi. V celostátním klání Miss sice v noci na pondělí nezvítězila, ale pro mnohé byla právě ona největší favoritkou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám