Hlavní obsah
David Zápal
Článek

To je ale mazec! Léta byl Vladimír Nerušil alias Walda hlavní tváří kapely Walda Gang, která především zpočátku své existence hrála největší hity Waldemara Matušky (†76) v rockovém hávu. Teď má ale ze dne na den utrum a padají opravdu hodně ostrá slova! Podle Nerušilových slov dal sice kapele sbohem on sám, jenže jak tvrdí členové kapely, stejně už s ním nešlo pracovat, a tak se mu vyhýbali.

„Poslední léta byly jeho výstupy na koncertech pro nás i pro fanoušky utrpením. Byl jako bez života, po pódiu se potácel jako mátoha a nemělo to ani trochu šťávu. Takže původní maskot kapely měl nakonec na koncertech jen tři písně, a to ještě jenom z nostalgie,“ říká zpěvák Walda Gangu Šafrda a přizvukuje mu i kytarista Marcus Tran (38).

Po jarním turné, které se odehrálo ke spokojenosti členů kapely úplně bez Waldy, se s manažerem kapely Pavlem Páskem alias Buřtem domluvil na další spolupráci.

„Jsem asi masochista, ale přece jen k nám patřil, tak jsem mu nabídl, ať si připraví nový repertoár. Místo toho mě ale pomluvil, že jsem podvodník. Vůbec jsem to nechápal. Upřímně řečeno se mi ale ulevilo. Pracovat s někým, kdo už asi trpí stařeckou demencí, a tak vás špiní, ačkoliv sám má na krku milióny exekucí, by se mi už nechtělo,“ kroutí hlavou Buřt.

„Léta jsem ho v kapele držel z lítosti, protože by neměl ani na chleba,“ dodal Nerušilův dlouholetý mecenáš s tím, že jako skvělý náhradník se osvědčil Václav Upír Krejčí, který prý nevypadá jako oživlá mrtvola, naopak je rozený šoumen. Nerušil asi už nikdy nezažije atmosféru zpívání před desítkami tisíc diváků, jak to znal z kapely. Ta má jméno, on sám bez ní prakticky nulové.

Reklama

Další články

Načítám