Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Veronika Gajerová (51) se po dlouhé době objevila na veřejnosti a moc jí to slušelo. Sympatická herečka rozdávala jeden úsměv za druhým a vypadala velmi svěže.

Herečka si nenechala ujít tiskovou konferenci v Divadle Rokoko, kde se 15. března chystá premiéra slavného komorního dramatu Edwarda Albeeho Kdo se bojí Virginie Woolfové?.

A hlavní roli ztvární právě Gajerová, která přiznala, že se jedná o opravdu velmi náročnou roli. „Já prožívám každou, ale tahle mne docela psychicky vyčerpává. Náročná je ale i pro mé kolegy. Je v podstatě o lidech, kteří nemohou být spolu, ale ani bez sebe. A tuhle situaci já osobně

znám, takže možná hraji i samu sebe,“ vysvětlila Gajerová, která žila sedmnáct let se současným manželem Terezy Kostkové Petrem Kracikem, s nímž má dvě děti.

Hra byla poprvé uvedena na Broadwayi v roce 1962 a o čtyři roky později spatřil světlo světa i stejnojmenný film, v němž hlavní role hráli Elizabeth Taylor a Richard Burton.

„Ano, viděla jsem ten film zhruba před pěti šesti lety, kdy se nevědělo, že hru Edwarda Albeeho budeme hrát u nás v Rokoku. Mám na něj jen matné vzpomínky a vůbec o něm nepřemýšlím, se svou rolí se snažím vyrovnat sama a po svém a samozřejmě podle záměru režiséra Petra Svojtky,“ dodala.

Kromě Veroniky Gajerové si ve slavné inscenaci zahrají také Aleš Procházka, Veronika Kubařová a Viktor Dvořák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám