Hlavní obsah
Článek

Když se v Česku před šesti lety poprvé objevila hudební reality show X Factor, překvapivě v ní zvítězil kamioňák Jiří Zonyga. Jeho zkušenosti z natáčení by si ovšem účastníci druhé řady neměli brát příliš k srdci.

Mohutný rocker si díky soutěži splnil svůj sen a dodnes účinkuje v muzikálech, do nichž je obsazován nejen kvůli silnému hlasu, ale také na základě jeho nepřehlédnutelné tělesné stavbě. Neškolený zpěvák to ovšem v televizi neměl jednoduché a často bojoval s trémou.

„Já si pamatuju, že na těch castinzích a pak v těch kolech jsme byli taková partička, že jsme si skočili na panáka, já jsem vždycky z Moravy přijel s nějakou pleskačkou, tak jsme si dali. Akorát člověk musí ohlídat, kolik toho vypije, protože pak se tam stávaly takové trapasy, že to někdo přehnal a potom už na pódiu nevyplodil vůbec nic,“ zavzpomínal Jiří Zonyga, když přišel na casting podpořit zpěváky, kteří by rádi šli v jeho stopách.

Sám je důkazem toho, že uspět může kdokoliv. Před soutěží totiž neměl žádné zkušenosti a zpěv byl pouze jeho koníčkem. Když chtěl po vítězství poradit od odborníků, odmítli ho s odůvodněním, že by mohli jeho osobitý projev pokazit.

Kdo bude příštím Zonygou? Noví zpěváci se už postavili před porotu, v níž zasedli Ondřej Brzobohatý, Otto Klempíř, Sisa Sklovská a Celeste Buckingham. Ti nejlepší z nich se v březnu objeví na televizní obrazovce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám