Hlavní obsah
Článek

Muzikálová hvězda Michaela Doubravová trávila první Vánoce se svým přítelem, hercem Romanem Tomešem. Při vaření ale měla o starost víc. Roman totiž trpí nemocí jménem celiakie, takže nevystačila s recepty od maminky a babičky a musela zapojit fantazii a uvařit bezlepkově.

O tom, že se jí povedla první bezlepková vánočka, kterou kdy pekla, jsme se přesvědčili už před svátky, jen jsme se trochu báli, jak asi chutná. "Určitě by chutnala každému, dala jsem tam hodně rumu," smála se Míša.

Na to, jak se vypořádala se štědrovečerní večeří, jsme ale opravdu zírali. Bylo to menu jako od michelinského kuchaře. Jako předkrm Míša předložila na stůl opečené švestky naložené v meruňkovici a datle s mandlí ve slanince s chilli medovolimetkovou omáčkou.

A co hlavní chod? Podával se losos v medovohorčičné marinádě na rozmarýnu a kopru se salátkem z čekanky a vlašských ořechů a lehkým bramborovým salátkem s klíčky v živém jogurtu. Nejen, že to všechno krásně zní, ale i vypadá, jak se můžete přesvědčit na fotografiích. "Ale chtěla bych podotknout, že to hlavní jídlo si vzal na starost Roman a dělal se s tím celý den. Je strašně šikovný," doplnila ještě Míša.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám