Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný (43) se dostal do konfliktu se svými spoluobčany. Podle informací Super.cz na něj v úterý dvakrát volali policii. Jednou kvůli tomu, že údajně rozdával letáky na zaparkovaná auta s výzvou o přeparkování a výhrůžkou odtažení, podruhé, protože měl být hrubý.

Novotný měl na jednoho z občanů křičet natolik, že ten se rozhodl na něj zavolat policii. Než dorazila, starosta odjel na kole. Ještě předtím řekl cosi o „stříkání spermatu do tváře Řeporyjí“.

Na letáku, na který si někteří z místních občanů stěžovali, mělo stát, že auto stojí na pozemku, který není parkoviště, a hrozí jeho odtažení. Na lístku je přitom logo České televize a informace o jakémsi natáčení. Oslovení lidé ale tvrdí, že viděli právě Novotného, jak letáky na auta dává.

Starosta vidí celou věc jinak. „S tím pánem jsem ve sporu delší dobu. A mám k tomu dost pádné důvody. V první řadě má u svého domu černou stavbu na obecním pozemku. Jedná se o přístavek s rozvodnou elektrickou skříní a taky navazující betonové schody, které zasahují do silnice. Aby toho nebylo málo, hned naproti parkuje svoje auta, která tam taky nemají co dělat,“ vysvětlil Super.cz Novotný.

„Nemůžete se mi divit, že chci, aby byla odtažena, když tam nemají co dělat,“ doplnil.

„Nic špatného jsem neudělal a nic nepoškozoval. Mimochodem, policie nic nevyšetřuje,“ doplnil řeporyjský starosta s tím, že za vším stojí znesvářená rodina, která podle něj kope kolem sebe, i když má sama máslo na hlavě.

Z údajů, které jsou k dispozici v katastru nemovitostí, nicméně vyplývá, že zmíněné vozy stojí na soukromém pozemku. Nejasnosti panují i kolem údajné černé stavby, o které Novotný mluví.

„Mohu potvrdit, že hlídka vyjížděla do Řeporyjí v úterý hned dvakrát. V prvním případě šlo o nepovolené vylepování plakátů, které informovaly o tom, že parkování na místě je nelegální,“ řekla nám policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Vzhledem k tomu, že znesvářené strany spor nevyřešily, přijeli policisté na místo ještě jednou. Stalo se tak na popud muže, s nímž se Novotný delší dobu dohaduje. Kromě údajného postihu za nepovolený výlep, který zmínila policejní mluvčí, z toho aktéři vyšli celkem bez újmy. I když tím celá věc jistě nekončí.

V Řeporyjích to prostě žije! Pokud tady Česká televize nenatáčí ani natáčet neplánuje, možná brzy bude. Zajímavých věcí se tu děje víc než dost.

Další články

Načítám