Hlavní obsah
Článek

Na to, až si princ William (41) odvede z londýnské nemocnice St. Mary´s svou manželku Kate (42) a novorozeného syna, čekala s napětím celá Británie. Příznivci slavného královského páru se konečně dočkali. William s Kate a jejich potomkem se ve dveřích nemocnice objevili ve čtvrt na devět večer středoevropského času, zapózovali fotografům a odpověděli na pár otázek tisku. Mimo jiné uvedli, že narození jejich potomka pro ně bylo velmi emotivní záležitostí. Poté rodina zamířila do Kensingtonského paláce.

„Chtěli bychom poděkovat zaměstnancům Lindoova křídla a celé nemocnici za velkou péči, které se nám třem dostalo. Víme, že to pro nemocnici bylo velmi rušné období a rádi bychom všem, personálu, pacientům a návštěvníkům, poděkovali za jejich pochopení během této doby," uvedl britský královský palác v prohlášení, které bylo zveřejněno na jedné ze sociálních sítí.

Na počest královského potomka bylo dnes odpoledne vypáleno 62 dělových salv z londýnského Toweru a 41 salv ze zahrady Green Park u Buckinghamského paláce.

Princ William si nyní bere dva týdny otcovské dovolené a bude Kate v prvních dnech po porodu oporou. Vévodkyně z Cambridge bude šestinedělí s největší pravděpodobností trávit u svých rodičů.

Reklama

Další články

Načítám