Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Daniel Landa (55) alias kouzelník Žito 44 přišel o svůj profil na sociální síti, který byl zničehonic zrušen po kontroverzním Landově vystoupení na Českém slavíkovi. Zpěvák přitom nasbíral tisíce fanoušků. Daniel Landa se toho však nebál a hned si založil nový profil. Za pár hodin už opět dokázal získat skoro dva tisíce fanoušků.

A co vlastně stojí za zrušením původního „kejklířova“ profilu? Facebookový profil lze zablokovat v případě, že několik lidí najednou upozorní na jeho závadný obsah.

Ve velké většině případů se jedná například o nahotu a erotiku, ale v tomto případě se zřejmě ozvali Landovi odpůrci, kteří jeho výroky a prezentaci považují za šíření násilí a nacismu schovaného za runovými znaky připomínající nápis SS. Na profilu Žita 44 totiž nediskutovali jen příznivci Daniela Landy, ale i řada jeho odpůrců, kteří neváhali v jeho projevech a prezentaci hledat skrytou nacistickou symboliku.

Žito 44 se poprvé veřejně prezentoval na Slavících, kde s kohoutem v podpaží poslal do pr**le všechny, kdo rozkrádají naši zem. On sám se prý rozhodl šířit mír a lásku po celé zemi. A snad proto nedávno napadl s nožem v ruce náhodné kolemjdoucí, kteří ho po otázce, zda přicházejí v lásce a míru, poslali „někam“. A jak reagoval Landa? Prý se jednalo jen o výchovný kopanec, protože se měli na Vyšehradě chovat slušně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám