Hlavní obsah
Článek

Máte na účtu pár zbytečných miliónů? Pak vám nic nebrání stát se majiteli vskutku královské nemovitosti. U obce Bradfield v jihoanglickém hrabství Berkshire je totiž k mání dům, v němž vyrostla vévodkyně z Cambridge a nejspíše i budoucí britská královna Kate (42) se svou sestrou Pippou (40) a bratrem Jamesem (24).

Viktoriánské stavení si v roce 1979 koupili jejich budoucí rodiče Michael (62) a Carol Middletonovi (56) za pouhých 34,7 tisíce liber. Bydleli zde do třinácti let Kate. Tedy asi do roku 1995.

Dnes je cena dvouposchoďové nemovitosti více než desetinásobná. Dražba 3. června začne na vyvolávací ceně 495 tisíc liber, což je asi 14 miliónů korun. Není ale vyloučeno, že kupci budou ochotni zaplatit mnohem více. Už jen kvůli někdejší královské obyvatelce domu.

V domě, který byl v posledních letech dost zanedbávaný, jsou čtyři ložnice. Maličký pokoj v podkroví patřil Kate. Aby se budoucí vévodkyně mohla podívat z okna, musela se předklonit. Když dívka vyrostla, přestěhovala se o patro níž.

Podle realitního agenta Dudleyho Singletona, který dům od Middletonových kupoval a poté pronajímal dalším lidem, byla Kate milá dívka. Na stěnách jejího pokoje prý visely plakáty herců a popových hvězd.

Nemovitost se teď rozhodl prodat, protože tuší, že spojení s rodinou Middletonových může jeho cenu vyšroubovat velmi vysoko. Přesto to pro kupce bude dobrá investice. „Když se Kate stane královnou, cena se přes noc zdvojnásobí. Bude to památník jejího dětství,“ tvrdí Singleton.

Reklama

Další články

Načítám