Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ivana Trump (63) se dozajista stala jednou z nejúspěšnějších a nejslavnějších Češek za hranicemi naší země. Ačkoli dnes už do rodné vlasti příliš nejezdí, v zemi „neomezených možností“ USA ji zná téměř každý. Ivana tomu jistě vděčí převážně sňatku s jedním z nejbohatších Američanů Donaldem Trumpem (66), ale později také svou iniciativou v mnoha odvětvích a vlastní pílí.

Donalda Trumpa okouzlila činorodá Ivana v roce 1976, kdy se už více než lyžování, věnovala modelingu. Jejich seznámení ale předcházela řada událostí. Ivana rozená Zelníčková byla svým otcem od útlého dětství vedena k lyžování, díky němuž se dostala do olympijského lyžařského týmu. V roce 1970 vystudovala psychologii na Karlově univerzitě a o pět let později odjela do Kanady za svou tetou. Mezitím ale strávila dva roky v láskyplném vztahu se skladatelem Jiřím Štaidlem, a to až do jeho smrti v roce 1973. Po přestěhování do Kanady žila dva roky v Montrealu a pracovala jako modelka.

V roce 1976 se rozvedla s Winklmayrem a přestěhovala se do New Yorku, aby podpořila další olympijské hry. Právě tam poprvé potkala Donalda Trumpa. Okouzlila jej natolik, že si ji do roka vzal. Byla to ale právě Ivana, která mu pomohla v důležitých projektech jako například vystavět hotel a casino Trump Taj Mahal v Atlantic City nebo zrealizovat stavbu slavné Trump Tower na 5. Avenue v New Yorku.

Manželům se narodily tři děti - Donald John, Jr. (35), Ivanka Marie (31) a Eric Frederick (29). Ačkoli byli oba výteční obchodníci a vzájemně se doplňovali, jejich manželství se rozpadlo v roce 1991 poté, co Ivana přišla svému muži na zálety. Netruchlila však dlouho a krátce po rozvodu si vzala obchodníka Riccarda Mazzucchelliho. Jejich svazek však nevydržel ani do druhého výročí. Na muže však Ivana rozhodně nezanevřela a v oblibě měla stále mladší ctitele. V roce 2008 si vzala Rossana Rubicondiho, jenž byl o 24 let mladší, než ona, ale ani u něj nenašla štěstí.

Vy se v naší fotogalerii můžete podívat, jak to Ivaně Trump slušelo v době, kdy za sebou ještě zdaleka neměla tolik plastických operací jako dnes.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám