Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec a režisér Fred Savage (35) si odbyl svou největší roli v životě jako dítě, a to v seriálu Báječná léta, kde ztvárnil stydlivého Kevina Arnolda. Ten v seriálu neměl myšlenky na nic jiného, než jak získat srdce své spolužačky Winnie Cooper (Danica McKellar). Projekt, jehož se nakonec natočilo úctyhodných 115 dílů, se těšil obrovskému úspěchu v USA i v Evropě. S představitelkou své lásky Winnie prý dodnes zůstali přátelé.

Po méně úspěšných seriálech a filmech se nakonec rozhodl stanout spíše za kamerou, než před ní a dal přednost režisérské činnosti. Savage se specializuje na režírování televizních seriálů a sitcomů, mezi nejúspěšnější pod jeho taktovkou patří americká verze Ošklivé Betty a It’s Always Sunny in Philadelphia. Pro Disney Channel pak spolupracoval na Kouzelnících z Waverly či Hannah Montaně.

Savage v roce 1999 promoval na Stanfordské univerzitě a je ženatý se svou láskou z dětství Jennifer Lynn Stone. Mají spolu dvě děti, šestiletého syna Olivera a tříletou Lily.

Reklama

Další články

Načítám