Hlavní obsah
Článek

Kdysi jí ležela mužská část národa u nohou. Regina Rázlová (76) šla jako talentovaná a pro mnohé i přitažlivá herečka v sedmdesátých letech z role do role. Dnes bojuje s vážnou nemocí, roztroušenou sklerózou. Léčili ji elektrošoky, rok si odseděla ve vazbě kvůli podezření z vytunelování firmy, nikdy ji ale neodsoudili. Je psychicky nemocná, má maniodepresivní psychózu, a přes několik pokusů o sebevraždu se nyní znovu učí radovat ze života. Podívejte se, že ani po všem životním utrpení neztratila nic ze svého půvabu!

Ve filmu Parta hic (1976) hrála doktorku Alici Váňovou, jež ordinovala horníkům pití mléka. Když fotografii z filmu porovnáme s čerstvým snímkem, zdá se, že životem těžce zkoušené herečce to sluší snad víc dnes. Má laskavou tvář, jen je v ní vepsané velké utrpení.

Rázlová se na veřejnosti od propuštění z vazby (stát se jí nikdy neomluvil, i když na něm vysoudila 145 tisíc za neoprávněné věznění) prakticky neobjevuje. Prodávala pak chlebíčky, vykládala karty, dělala uklízečku nebo učila lidi proutkařit. Teď už žije v ústraní.

Výjimku udělala až nyní, kdy doprovodila vnuka do kina IMAX na premiéru 3D verze nového filmu Mušketýři. A všichni zírali, jak herečka s hrdostí překonává všechny neduhy pokročilého věku a nemoci, kvůli které jí odumírají mozkové buňky a trpí častými depresemi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám