Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poslední roky se Simona Krainová (51) na přehlídkovém mole objevuje jen opravdu výjimečně a spíše se soustředí na roli herečky, maminky a ředitelky modelingové soutěže. Když ale dostala nabídku předvádět kolekci módní značky Max Mara, neváhala ani chviličku. Dokonce nakonec předváděla i přes bolestivý zánět šlach, který si způsobila při běhání.

„Mám soudnost a vím, že už nebudu předvádět plavky ani prádlo, to přenechám mladým holkám,” říká Simona a jedním dechem dodává: „Práci na mole se ale z principu nevyhýbám. Vždycky říkám, že jsem otevřená pracovním příležitostem. Moje práce mě živí a stále mě ještě baví, miluju setkávání s lidmi.”

Dlužno dodat, že si na předvádění aktuální kolekce nemohli vybrat lepší modelku, než je Krainová. Kolekce pro podzim a zimu je totiž inspirovaná ikonou klasického šik vzhledu, krásy a inteligence Marilyn Monroe (†36). „Není jednoduché sehnat modelky, které mají křivky a jsou smyslné. Chtěli tam mít skutečnou ženu, protože celá kolekce se nese v tomto smyslném stylu padesátých a šedesátých let, kdy dámy uměly oblečení svými křivkami vyplnit. Tak oslovili mě,” usmívá se Krainová.

Známá česká modelka se zároveň vrátila ke kořenům. Pro stejnou značku totiž pracovala už před sedmnácti lety. „Taky se mi tomu nechce věřit, ale bylo to v roce 1998. Předváděla jsem pro ně a fotila katalog v zahraničí a pak mě využili k tomu, abych jim otevřela butik v Čechách,” vzpomíná Simona a přidává vtipnou historku k dobru. „Před pár dny za mnou přišli zástupci značky a připomněli mi sedmnáct let starou spolupráci. Chtěli mi předat fotky, ale neměli z nich negativy, tak mi je aspoň nakopírovali a poslali mailem. Moc jsem se smála tomu, že jsem dělala modelku ještě v době dinosaurů. Dnešní holky v této digitální době ani neví, co to znamená negativ.”

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám