Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbený herec a dabér Pavel Soukup (66), který propůjčil svůj hlas mnoha zahraničním hvězdám od Arnolda Schwarzeneggera po Roberta Redforda, je znám jako pořádný nešika.

Výčet jeho nejrůznějších úrazů, které si přivodil převážně na své milované chalupě u Kutné Hory, je opravdu dlouhý. Ať jsou však jeho zranění sebevážnější, Soukup o nich pokaždé vypráví s humorným nadhledem. O sbírce svých někdy neuvěřitelných úrazů herec promluví v páteční 13. komnatě.

Když uklouzl na zledovatělém kameni přímo před chalupou, všechno se naštěstí obešlo bez následků. Následoval ale takzvaný případ "sekyrka". To si populární dabér přesekl během štípání dřeva holenní kost. Na tom by ještě nebylo nic zvláštního, protože taková nehoda se může stát každému, Soukup si ale za rok přesekl stejným způsobem holenní kost ještě jednou.

„Bylo to i s tepnou, strašně rád sekám dřevo, promáchnete ztrouchnivělý kus a tu sekyrku už nezastavíte, bylo to dvakrát,“ přiznal herec s tím, že se mu podruhé lékaři už museli smát.

Osudná se mu stala také práce na zahradě, když se během obsekávání stromu nabodl na kus větve a začal krvácet. To ještě nemělo takové následky, jako když spadl ze žebříku, který praskl, a rozdrtil si patu.

„Letěl jsem dolů ze žebříku, to byl nádhernej let, to bylo rychlý. Upadl jsem na jednu nohu a rozdrtil jsem si patu. Následovala cesta do Motola, operace, dlouhá rekonvalescence a šest měsíců o berlích,“ popsal své zdravotní lapálie herec s tím, že pak musel ještě na jednu operaci, když mu vyndavali hřeby z paty. Dnes si už Soukup ze všech úrazů dělá legraci.

„Říká se, že kdo má chalupu, má zadek v kalupu, já říkám, že kdo si pořídí víc, než co je chata, je ve špitálu na to tata,“ uzavřel s úsměvem Soukup.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám