Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karel Gott (†80) opět vyšel z klání o televizní ceny TýTý úspěšně, a to nejen v kategorii zpěváků, ale stal se i absolutním vítězem. Už dávno na vyhlašování všech cen přestal místo talismanu nosit každou botu jinou. "Když lidi poznají, že to, co dělám, dělám upřímně a s vášní, lze počítat s tím, že není potřeba si měnit boty, stačí zůstat svůj a věrohodný," řekl nám po předávání cen.

Zrcátek TýTý má v tuto chvíli doma už jednatřicet. Věří, že se dostane k dalšímu kulatému číslu a dočká se čtyřiceti? "Nechci se rouhat a chtít stále víc. Samozřejmě ve svém věku nemůžu počítat, že budu podávat výkony jako v mladých letech. Nechme to průběhu osudu a historii. Ale musím říct, že ten loňský rok pro mě byl velmi dobrý a sám jsem se divil, v jaké formě jsem udělal podzimní turné," míní Gott.

Ten stále ještě předhání zpěváky, kteří jsou i o dvě generace mladší. "Recept na to není. To je ta dlouhodobost zůstat svůj, takový, jak si na mne publikum zvyklo. A je to i upřímnost, která někdy může hraničit i s určitou naivitou. Nesmí tam být póza, faleš a hvězdnatost. Lidé to poznají. Je důležité se chovat přirozeně a brát to tak, že je to pomíjející, že se to může za rok změnit, a to velmi rychle. Pro mne bylo důležité stát se tak věrohodným zpěvákem, aby na mne lidé nezapomněli a pořád si mohli říct: Toho si pořád rád poslechnu," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám