Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejznámější rolí tohoto postaršího herce, režiséra, ale rovněž scenáristy je postava bývalého letového ředitele NASA Gena Kranze z dramatu Apollo 13, za kterou získal nominaci na Zlatý glóbus i na Oscara. Pamatovat si jej ale jistě budete i ze snímků Nepřítel před branami, Truman show, Hodiny či Skála. Exceloval rovněž v životopisném filmu Pollock, kde se zhostil jak hlavní role malíře Jacksona Pollocka, tak i režie. Už víte?

Eda Harrise, který je stále herecky velmi aktivní a jen za loňský rok si zahrál v šesti celovečerních filmech, bylo možno spatřit v úterý v Kalifornii na premiéře animovaného filmu od Disneyho Letadla 2: Hasiči a záchranáři.

Rodák z New Jersey letos oslaví 64. narozeniny. Na vrásky má tak plný nárok, ale návštěva u kadeřníka a holicí strojek by mu jen prospěly. Ocenila by to nejspíš i hercova manželka, herečka Amy Madigan, s níž má dvaadvacetiletou dceru Lily Dolores Harris.

Reklama

Další články

Načítám