Hlavní obsah
Článek

Na tenhle dekolt se vydrželi muži dívat hodiny a hodiny. Jeho majitelka se stala před více než půlstoletím královnou krásy a začala pokukovat po filmové slávě. Byla dvakrát vdaná a její tělesná schránka prošla náručí hned několika slavných mužů. Celosvětovou slávu jí zajistila jedna nesmrtelná filmová scéna. Víte, o koho se jedná?

Největší švédská sexbomba Anita Ekberg (82) se stala ve dvaceti Miss Švédska a hned práskla do koní a vydala se do Ameriky budovat kariéru. Začínala jako modelka a brzy začaly přicházet první nabídky od filmu. Přestože už v roce 1956 získala Zlatý glóbus jako nejslibnější začínající herečka, všichni ji, stejně jako například Marilyn Monroe, vnímali hlavně jako sexsymbol než jako opravdovou herečku hodnou uznání.

Kdyby se ve Felliniho snímku Sladký život (1960) tehdy devětadvacetiletá Anita nerochnila smyslně ve Fontáně di Trevi, světová kinematografie by byla chudší o jednu z nejsmyslnějších scén. Z Anity se na pár příštích let stala sexuální bohyně a svůdnice s překypujícími tělesnými půvaby pak hrála v řadě snímků. Žádný z jejích dalších filmů již však renomé Sladkého života nepřekonal.

Anita byla dvakrát vdaná. Obě bezdětná manželství skončila rozvodem. V době své největší slávy však o slavné milence neměla nouzi. Mezi její letmé známosti i partnery patřili Frank Sinatra, Alain Delon, Yul Brynner, Tony Curtis nebo Gary Cooper.

Dnes žije někdejší filmová diva v chudých poměrech a trápí ji zdravotní potíže. V roce 2011 prodělala vážnou zlomeninu a její domov vyhořel.

Reklama

Další články

Načítám