Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dan Brown, autor bestsellerů jako Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni, Ztracený symbol a nejnověji také Inferno, zavítal při svém evropském turné také do Prahy.

Jedno z prvních míst, kam slavný americký spisovatel thrillerů zamířil po svém příletu z Amsterodamu, bylo i pražské Klementinum a v něm sídlící Národní knihovna České republiky. V místním Barokním knihovním sálu ho zaujala bohatost nástropní freskové výzdoby, především výjev Alegorie matematiky s vyobrazením magického čtverce; zajímal se také o knihy, kterých je v sále umístěno více než 27 000. Možná právě toto se brzy stane tématem jeho další knihy.

„Navštívil jsem hodně světových knihoven, ale žádná není v tak překrásných prostorách jako ta vaše. Je úžasné, že od počátku slouží tento areál vzdělávání a vy v tom pokračujete. Málokterá knihovna se může chlubit tak velkolepou historickou budovou,“ nechal se slyšet spisovatel.

Přestože stvořitel symbologa Roberta Langdona trpí závratí, neodolal a spolu se svou manželkou, manažerkou i asistentkou vystoupal také na Astronomickou věž, kde jej nadchlo pražské panorama při zapadajícím slunci. Nejprve zůstal v bezpečí útrob věže a Prahu si prohlédl z otevřených okenic. Nakonec se nechal zlákat, překonal fobii a vyšel na ochoz fascinován jedním z nejkrásnějších pohledů na centrum Starého Města z ptačí perspektivy.

Související témata:
Dan Brown

Reklama

Další články

Načítám