Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Byla ještě dítě, když se v její hlavě začala rozvíjet vnitřní nejistota vedoucí až k panickým úzkostem a mentální anorexii. Ta u ní udeřila už v jedenácti letech. U Angličanky Jo Thompson ze Solihullu v hrabství West Midlands lékaři v době, kdy vážila 25 kilogramů, mluvili o pramalé šanci na vyléčení a v jednu chvíli jí dokonce předpovídali už jen 48 hodin života...

Dívka v průběhu několika měsíců přestávala jíst a nakonec pila pouze vodu a za den snědla čtyři hrášky. Zdravotní stav malé Jo byl na škole tak vážný, že jednoho dne ve třídě zkolabovala, téměř přestala vidět a podle spolužáků začala modrat. V ten moment byla smířená s tím, že umírá. V nemocnici se ji sice podařilo opět přivést k životu, ale podle lékařů neměla téměř žádnou naději. Zubatá ji k sobě ale ještě povolat nechtěla.

Poté, co se dostala z nejhoršího, využila šanci v podobě práce ve známém řetězci fast foodu. Udivení přátelé a rodina nevěřili svým uším, když jim Jo sdělila, kde se chystá pracovat. Odhodlaná se sebou něco udělat nakonec nejen že anorexii porazila, ale v novém zaměstnání dokonce našla lásku. Navzdory předpovědím, že nikdy nebude moci mít děti, s partnerem Zohebem počala již dvě a těší se skvělému zdraví.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám