Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák Richard Müller (62) v sobotu odstartoval svým koncertem na zámku ve Světlově turné Hlasy s kapelou Fragile. Během křtu alba, které nese stejný název jako koncertní šňůra, nám slovenský zpěvák vyjádřil obavy, jestli náročný úkol zvládne bez zdravotních obtíží.

„Byl bych rád, kdybych to ve zdraví přežil," posteskl si Richard. Díky obrovskému zájmu fanoušků se totiž k původně plánovaným dvaatřiceti vystoupením přidalo dalších pět přídavků. „To je dost velký počet na to, abych se trošku obával, jestli hlas vydrží. Když hraji s rockovou kapelou, tak jsou tam místa, kde jsou kytarová nebo saxofonová sóla, během kterých si můžu oddychnout, teď nic takového nepřipadá v úvahu," říká Richard, který během vystoupení se slovenskou vokální skupinou Fragile prakticky nesejde z jeviště. Díky přidání koncertů to ve finále znamená, že bude některý den koncertovat odpoledne i večer. „Během našeho vystoupení zazní čtrnáct skladeb a já v jednom kuse zpívám," dodává s obavou v hlase.

Richard Müller před náročným obdobím sbírá síly a asi nejefektivnější způsob dobíjení baterek je pro něj spánek. „Někdy to s tím spánkem možná přeháním, ale vždycky se probouzím ve výborné kondici," říká. Vzhledem k tomu, že má Müller doma deset měsíců starého syna Marcuse, tak jsme se pochopitelně zajímali o to, jak to má se svou potřebou dlouhého spánku vyřešené. „Když máte takovou spoluautorku (Vanda Wolfová, partnerka a matka Richardova dítěte, pozn. red.), tak to dokonale zvládnete," říká československá hudební legenda.

Reklama

Další články

Načítám