Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zpěvačka Petra Černocká (74) se sice stále usmívá, byly ale doby, kdy se málem zhroutila. V roce 1970 zemřel vinou lékařů krátce po porodu její syn. Většinou jde sice o trauma na celý život, některé maminky navíc takovou ztrátu nepřenesou přes srdce a sáhnou si i na život. Černocká má ale jasno. „Už mě to přebolelo,“ překvapuje.

Když si Petra v dubnu 1970 brala budoucího policejního radu Jana Vaculíka, byla už ve čtvrtém měsíci těhotenství. Jenže syna Petra jí osud nedopřál vychovat. Před porodem musela místo do rekonstruované porodnice na pražské Štvanici do zařízení na Praze 6, kde bylo hodně rodiček a málo lékařů. Ti nestíhali a tak dnes již není překvapením, že kvůli špatné technologii porodu syn Černocké zemřel krátce po porodu. Neměl žádnou vrozenou vadu, byl naprosto zdravý. Přesto zemřel.

Tehdy se Petra ptala: „Proč se to stalo zrovna mně?“ Bolest ze ztráty dítěte se jí částečně podařilo zacelit až po devíti letech, kdy se narodila dcera Bára. Rok na to ale stejně došlo k rozpadu manželství v té době již známé zpěvačky.

Překvapující je, že dnes již Petra žádné trauma ze ztráty syna nepociťuje. „Je to prostě strašně dávno, rána měla čas se zacelit, nehledě na to, že nejsem jediná žena, kterou něco takového potkalo,“ prozradila Nedělnímu Aha! Dívka na koštěti. Ta si plnými doušky užívá babičkovských povinností a těší ji, že jméno zesnulého syna nese synovec Petr Černocký.

Reklama

Další články

Načítám