Hlavní obsah
Článek

Kina jsou i přes cenu lístku narvaná k prasknutí, nová letní komedie Zdeňka Trošky (70) Babovřesky aneb z deníku vesnické drbny evidentně diváky hodně zajímá. Po pár dnech promítání už má dvě stě tisíc návštěvníků. Producenti už dnes ví, že nespláčou nad výdělkem. Co ale Zdeněk Troška? Jak se nám podařilo zjistit, neodejde s prázdnou, ale multimilionář z něj také nebude!

„Zdeněk podepsal smlouvu, v níž má zaručený na české poměry nadstandardní honorář ve výši asi tří miliónů korun,“ dozvěděli jsme se od Troškova blízkého přítele. Většina takhle známých tvůrců jde ale tvrdě po penězích a do smlouvy si dá i výdělek ve formě procent ze zisku.

Jenže Troška je srdcař, miluje natáčení a bavení diváků, a tak po takové podmínce neprahl. „Víc už nedostane, nic víc nežádal,“ dozvěděli jsme se. Takže i kdyby režisér, kterého lid miluje a kritici nenávidí, přitáhl na novou komedii milión diváků, jeho konto zůstane ve stejné výši, jako by do kina dorazil pouhý jeden divák.

Film, který do konce týdne hravě překoná třísettisícovou hranici, je ryze soukromou záležitostí. Státní fond na podporu kinematografie prý vždy dostane osypky, když se mezi žádostmi o grant objeví Troškovo jméno. „Pokud vím, jen jednou jedinkrát dostal pár korun na pohádku. Na komerční komedie mu ale nikdy nic nedají, zatímco jiným bez mrknutí oka,“ prozradil nám náš zdroj. Daňový poplatník, který by byl znechucen, že za jeho peníze se točí škvár, může být v klidu. I když... Nejspíš opravdu točí, ale není pod ním jméno režiséra komedií pro masy Zdeňka Trošky…

Reklama

Další články

Načítám