Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Diváci opět plakali u seriálu Smysl pro tumor. Následující text obsahuje spoilery.

Hlavní postava Filip v podání Filipa Březiny sice slaví, že mu zabrala léčba rakoviny, na konci nedělního dílu ale zemřela oblíbená postava Antonína Vaňka, kterého bravurně ztvárnil Jiří Bartoška (77). Ten v seriálu podstoupil náročnou operaci mozku, která probíhala při vědomí. Operace se sice povedla, panu Antonínovi ale nakonec paradoxně selhalo srdce…

„To bylo něco, ti doktoři fakt dneska dovedou zázraky, přece jen se jim povedlo ten můj nádor zmenšit, až je mi blbý, že teď je zas unavené moje srdce, ale to je život, tolik zvratů, zatáček a člověk nemůže jinak než se nechat vést,“ říká na konci dílu Bartoška a jedno divácké oko nezůstalo suché.

„Silné, celý díl jsem probrečela. Kdo tím neprošel, nepochopí, co se odehrává v mysli nemocného, i když se snaží,“ zaznělo v diskusích na České televizi. „Ten seriál… Jde úplně na dřeň. Dnes jsem brečela jak želva. Přeji panu Bartoškovi, aby i svůj skutečný život vybojoval!!! Mám ho velmi ráda, scénář i herecké výkony jsou excelentní,“ chválila seriál divačka, která ví moc dobře, že Bartoška bojuje s rakovinou i ve skutečnosti.

„Pan Bartoška mě rozbrečel, krásný, i když smutný díl,“ přidal se další divák. „Pan Bartoška. Děda Tonda. Konec tohoto dílu nezapomenutelná scéna,“ nešetřilo se v komentářích pochvalami.

Samotný Bartoška si natáčení seriálu Smysl pro tumor pochvaloval. A prý mu ani nevadilo, že mu vždy před začátkem natáčení holili hlavu. „Když má herec pocit, že ten biják bude dobrej, tak pro roli zkrátka udělá cokoli,“ řekl Novinkám Bartoška, který si s humorem sobě vlastním pochvaloval i to, že u natáčení mohl ležet.

„Geniální bylo, že jsem většinu natáčení proležel v posteli, takže odpadly všechny ty režijní pokyny typu: Teď přijď zleva, tady si sedni a pak odejdi stejnou cestou, kterou jsi přišel. Opravdu geniální role,“ říkal s úsměvem.

Reklama

Další články

Načítám