Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká televize v neděli odvysílala první epizodu dlouho očekávaného seriálu Smysl pro tumor. Jak už název napovídá, dotýká se těžkého tématu rakoviny, se kterou má ze svého okolí zkušenost většina z nás. Bylo proto ve hvězdách, jak diváci seriál, v němž mladému talentovanému studentovi nádor obrátí život vzhůru nohama, přijmou. Po odvysílání první epizody si tvůrci můžou oddechnout, drtivá většina reakcí je pozitivní, výtky má jen minimum diváků.

„Povedené, moc se mi to líbilo. Je to ze života,“ zněl jeden z mnoha pochvalných komentářů na sociálních sítích České televize a další se nesly v podobném duchu. „Moc hezký. Hezky zpracované. Silný příběh. Už se těším na další díly,“ napsala další spokojená divačka. „Wow, první díl a hned poznáš, že to bude dobrý… Opět skvělý počin!“ pokračoval ve stejném duchu další fanoušek.

Někteří diváci přiznávali prvotní pochybnosti a obavy ze zpracování tak těžkého tématu, zvlášť když si něčím podobným prošli ve skutečném životě. I ti ale nakonec přiznali, že první díl předčil jejich očekávání. Vychvalují i herecké výkony Filipa Březiny či Terezy Brodské.

Kritika se ovšem nesnesla na to, že seriál někomu může otevírat staré rány či připomínat utrpení, kterým si procházeli něčí blízcí. Hrstce nespokojených diváků nedá spát „přehnané množství sexuálních scén“!

„Moc hezký. Jen když je něco rodinný seriál, proč to tedy vypadá jako soft porno?“ napsal jeden z pobouřených diváků. Tvůrci ovšem rychle našli zastání: „Kdo neměl sex v jeho věku? A komu se to nelíbí, tak to měl přepnout, všichni máme 350 tisíc programů… A že na to koukají děti? Ty mají v osm už chrápat,“ odpověděla s trochou nadsázky jedna ze spokojených divaček. Další přizvukovali s tím, že se jedná o znázornění kontrastu mezi dosavadním životem úspěšného mladého muže a tím, jak se změní poté, co do něj zasáhne rakovina…

Líbil se vám první díl seriálu Smysl pro tumor?
Ano
71,1 %
Ne
5,1 %
Neviděl/a jsem
23,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7116 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám