Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpráva o návratu rakoviny u Jiřího Bartošky (77) byla zveřejněna v listopadu loňského roku. Na obrazovkách v tu dobu ještě ani neběžel seriál Smysl pro tumor, kde herec hraje onkologického pacienta. Ten mohou diváci vidět až teď a jednomu z našich nejlepších herců se hluboce klaní.

Jiří Bartoška se zákeřnou nemocí poprvé bojoval před devíti lety. Tehdy se jednalo o rakovinu mízních uzlin v oblasti mezihrudí, kvůli které podstoupil léčbu chemoterapií v Motole a přišel o vlasy. Úlevu z dobrých zpráv o jeho vyléčení v listopadu vystřídal strach ve chvíli, kdy byla zveřejněna informace o tom, že se herec s rakovinou opět potýká. „Můžeme potvrdit, že prezident MFF Karlovy Vary v současné době absolvuje onkologickou léčbu,“ řekla tehdy Blesku mluvčí karlovarského festivalu Uljana Donátová.

V současné době jako by lidé mohli nahlédnout přímo do hercova soukromí, před vypuknutím nemoci totiž ztvárnil roli onkologického pacienta v seriálu Smysl pro tumor. V neděli večer diváci zhlédli díl, ve kterém Jiří Bartoška v roli Antonína Vaňka, jenž bojuje s rakovinou mozku, obývá nemocniční pokoj s hlavním hrdinou Filipem Kalinou v podání Filipa Březiny. Sám herec si roli pochvaloval, nevadilo mu ani to, že mu každý den před natáčením museli holit hlavu. A diváci jeho výkon velmi ocenili.

„Tak tohle byl hodně silný díl. Díky za něj. Excelentně ztvárněný průběh pekla chemoterapie a pan Bartoška je Pan herec. Klobouk dolů,“ píše jedna divačka na facebookových stránkách České televize.

„Na to se nedá nic říct, pan Bartoška čerpal z vlastní zkušenosti a bylo to znát, jedno oko nezůstalo suché…,“ přidává se druhá.

„Opět úžasný díl, čím dál tím větší síla, jak čím dál náročnějšími chvilkami prochází Filip Kalina, dneska jsem půlku dílu probrečela, ale opět – smekám…,“ odkrývá emoce další divačka.

„Super seriál. Ten Bartoška, to je prostě bůh,“ shrnula své pocity jiná.

Seriálu se klaní nejen zdraví lidé, kterým jeho pojetí připadá strhující, ale i ti, kterým do života rakovina vstoupila, a i dle nich je Smysl pro tumor v režii Terezy Kopáčové přínosem. Jak se budou osudy onkologických pacientů dál vyvíjet, se diváci dozvědí už příští neděli.

Reklama

Další články

Načítám