Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pedantská Nikola z Libereckého kraje zamíří do malého bytu v Dublinu do rodiny, kde se tolik nedbá na pořádek. Diváci nejnovější díl úspěšné reality show Výměna manželek ani tentokrát nepřijdou o vyhrocené momenty, slzy a rodinné hádky.

Maminka Nikola z Nového Města pod Smrkem s partnerem Mirkem vychovává devítiletého syna Tadeáše a šestiletou Elišku. V rodině panuje přísný režim a pořádek, protože maminka je velký pedant na úklid. V její náhradní rodině to bude ale naopak.

Druhá rodina žije v irském hlavní městě Dublinu v bytě 2+kk. Petře je 38 let a pracuje jako instruktorka autoškoly. Michalovi je 44 let a pracuje jako řidič z povolání. Partneři jsou spolu osm let a vychovávají sedmiletého Jakuba a dvanáctiletou Petru. Děti nemluví dokonale česky a do úklidu domácnosti se kromě maminky příliš nikdo nezapojuje.

Na letišti Nikola zjistí, že letí do Dublinu. Neví sice, kde to je, ale doufá, že uvidí moře. Po příjezdu do nové rodiny příliš nadšená není, podle ní je na společné chodbě domu nepořádek a smrad. Samotný byt se jí naštěstí ale líbí. S náhradním manželem Michalem si sice rozumí, kámen úrazu ale bude její posedlost úklidem. Náhradní manžel jí totiž řekne, že je zralá na psychiatrii, to maminku složí.

„Zeptala jsem se, jestli je spokojený s tím, jak to funguje. Řekl, že tam není bordel a že je spokojený. Řekl mi, že jsem zralá na psychiatrii,“ svěří se maminka se slzami v očích a uvědomí si, že má s nadměrným uklízením opravdu problém. „Místo abych trávila čas s nimi, trávila jsem ho s hadrem,“ řekla zhroucená Nikola, která v rodině v Irsku skončí se slzami v očích. Do sporů týkajících se uklízení a chodu domácnosti se zapojí i Michalova tchyně.

Ta do rodiny dorazí a bude si chtít se zeťákem vše vyříkat. Ten jí však nebude věnovat pozornost a nakonec ji ze svého bytu vykáže. „Přijď, až přijede Petra. Běž do prdele. Běž odsaď, ty seš takovej šašek,“ bude řvát na svou tchyni Michal. Maminka jeho ženy se však nenechá. „Ty seš šašek, ty blbečku,“ zakončí drsnou hádku.

Reklama

Další články

Načítám