Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karel Heřmánek jako sukničkář a do něj na první pohled zamilovaná Ivana Chýlková. To ale není jediná romance, která zamotává životy veterinárních doktorů v seriálu O zvířatech a lidech. Připomeňte si příběhy, které se odehrávají na pozadí každodenního chodu veterinární kliniky. Seriál O zvířatech a lidech můžete sledovat každou sobotu od 20:10 na Televizi Seznam.

Na televizní obrazovky se vrací oblíbený třináctidílný seriál z prostředí veterinární kliniky O zvířatech a lidech. Na pozadí dramatických osudů zvířecích pacientů se odehrávají příběhy hlavních hrdinů, kteří prožívají milostná vzplanutí i těžké životní rány. Připomeňte si lásku šéfa kliniky Hrubeše (Karla Heřmánka) a mladé veterinářky Olgy (Ivana Chýlková), doktora Součka (Klaus Guth) a Jany (Anita Kupsch), ale i láskyplná vyznání ostýchavého doktora Hanzela (Josef Somr) a doktorky s tvrdší skořápkou Hokové (Jiřina Bohdalová). Jejich dokonalá souhra je vidět v každém záběru, ostatně i v osobním životě byli Somr a Bohdalová nerozlučnými přáteli.

Bohdalová si Somra do seriálu vybojovala

Něžnou roli doktora Hanzela získal Josef Somr i díky Jiřině Bohdalové. „Vybojovala jsem si ho, i když měl režisér jinou představu, ale já cítila, že ta role sedí na něj. Měla jsem ho vedle sebe ráda,“ přiznala Bohdalová, která v seriálu představuje ovdovělou doktorku Hokovou. V seriálovém příběhu se postupně oťukávají, ledy definitivně prolomí Hanzelův vánoční dárek, kdy doktorce Hokové nakreslí obraz s její podobiznou. Scéna dokazující, že láska kvete v každém věku, nenechá oko diváka suché. I mimo televizní kamery si byli Bohdalová se Somrem velmi blízcí. Přestože herec své city nerad sdílel, natož pak veřejně, právě pro Bohdalovou udělal výjimku. Při příležitosti jejích 90. narozenin v roce 2021 jí do knihy Vždycky upřímná Jiřina Bohdalová napsal tyto řádky: „Milá Jiřinko, dovoluji si říci Ti, že Tě obdivuju a miluju. Jsi stále skvělá, jako jsi vždycky byla – nejlepší hvězda. Umíš rozesmát a potěšit. Přeji Ti hodně sil, stálé zdraví, pohodu a štěstí, a ještě hodně úspěchů. A děkuji Ti, že jsi mě několikrát snesla vedle sebe. Nezapomínám. Pěkně si narozeniny užij!“ A připsal ještě: „P.S. Za 10 let (promiň) se znovu ozvu s gratulací!“ Tento slib už bohužel nedodrží, v říjnu 2022 podlehl rakovině plic.

Chýlkové nebručel medvěd

Vztahová linka, která se prolíná  každým dílem, je komplikovaný vztah mladé doktorky Olgy (Ivana Chýlková) a šéfa kliniky Hrubeše (Karel Heřmánek). Jejich první seriálové setkání je nezapomenutelné. „Přestal mi bručet medvěd, tak jsem ho přinesla,“ pronesla Chýlková, držící v ruce plyšového medvídka. Olga se chce ucházet o místo na klinice, ale nejprve si přišla kliniku tajně okouknout. Prostořeká dívka Hrubeše ihned zaujme. Ačkoliv nemá o nápadnice nouzi, nechá se vyhecovat k sázce, že se s touto neznámou dívkou do roka ožení. Určitě to ale nebude mít zadarmo. Zda jejich romance dopadne happy endem, sledujte v seriálu O zvířatech a lidech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám