Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Děj seriálu Smysl pro tumor týden co týden zasáhne do životů ohromného množství lidí. Sledují jej ti, kteří se naštěstí s rakovinou nikdy nepotýkali, i ti, kterým ovlivnila a naprosto změnila život. Nedělní díl byl zatím pro mnoho diváků nejemotivnější.

Během jednotlivých dílů diváci sledují to, jak se obyčejný člověk krok po kroku musí smířit s tím, že je nemocný, a místo dalších životních plánů se soustředit jen na to, jak si zachránit život. Cesta k vyléčení nebývá jednoduchá, což na vlastní kůži poznal i hlavní hrdina nadějný budoucí lékař Filip Kalina v podání Filipa Březiny. Ten už má za sebou ozařování a v současné době prochází chemoterapií. Přestože v seriálu nechybí ani humor, scéna, ve které Hana Vaňková v podání Alžběty Malé holí Filipovi hlavu, dojemně zasáhla množství diváků.

„Ze všech dílů se mi (tento) líbil nejvíc. Moc moc emotivní, poplakala jsem si a chci Vám poděkovat. Takový seriál tu nikdy nebyl a za mě patří mezi TOP a nejlepší, co jsem viděla. A to se považuji za seriálového milovníka. Opravdu děkuji za to téma, neskutečně citlivě pojaté…, kdy se zasmějete a za vteřinu rozpláčete…,nemohu se dočkat dalšího dílu a s napětím mačkám palce, aby se Filip urazil a nemoc porazil,“ píše jedna z divaček.

„Dneska hodně nahoru dolů, zase krásný díl! Dnešek je TEĎ,“ píše jiná na sociální síti České televize.

„Fakt úžasný seriál, dnešní díl zvlášť, byl plný emocí, něhy a citu. Zvlášť ta scéna na benzínce, měla jsem slzy v očích. Herci úžasní,“ přidává se další a podobných názorů se objevuje spousta.

„Krásný seriál, nejsilnější moment při stříhání vlasů, to si člověk uvědomí, že to může být i on,“ hodnotí další a své názory vyjadřují právě i ti, kterých se podobná situace někdy v životě dotkla.

„Děkuji za tento seriál, naprosto úžasný. Procházím si tím a popsané pocity jsou přesné, tak i slzy ukápnou, o vlasech ani nemluvím, pro mě jako ženu dost těžká chvilka…, každý díl je hodně silný a zároveň odlehčený jemným humorem…, a tak to má být i v životě, psychika je nejdůležitější.“

„Teda dnes mě to dostalo. Vzpomněla jsem si, když brácha nechal kamarádkou oholit mamce hlavu a když jsem s ní jela pro paruku. Ale nej bylo ragbyové družstvo. Super seriál, smích i slzy zároveň.“

„Včerejší díl opět plný emocí, ano, ztráta vlasů a obočí byla dost traumatizující. Děkuji za tento seriál.“

Najdou se ovšem i tací, jejichž osobní zkušenost je trochu jiná.

„Mám stejnou nemoc NHL a tedy beru všechno úplně jinak, ty emoce mi tam přijdou trochu přehnané, takže mě seriál nezaujal. Všichni se tam tomu moc poddávají a koukají na F. s lítostí a to pak nepomáhá nikomu teda. A vlasy i jako žena neřeším. Už mám i domluvené stříhání a darování, než začnou padat. A těším se na to,“ píše divačka.

Každá zkušenost s onkologickou nemocí samozřejmě může být jiná, a tak ani seriál natočený podle belgického originálu, na kterém spolupracoval Leander Verdievel, jenž si sám léčbou prošel, nemusí být autentický pro každého. Díky zpracování a hereckým výkonům je ale jasné, že ani příští neděli večer nezůstane mnoho obrazovek vypnutých.

Reklama

Další články

Načítám