Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká televize v neděli večer odvysílala už druhý díl nového seriálu Smysl pro tumor. Přestože jeho téma není zrovna veselé, setkal se u diváků s velkým ohlasem. A pozitivní ohlasy sbírá i Filip Březina, který ztvárnil hlavního hrdinu série.

Mladý, talentovaný student medicíny, výborný sportovec a také lovec žen. Tak by se dala shrnout postava Filipa Kaliny. Mladému muži se ovšem obrátí svět vzhůru nohama poté, co se dozví, že má rakovinu. Jak věrohodně zahrát celou situaci, kdy se člověk musí smířit s realitou a začít bojovat o život, to byl úkol pro herce Filipa Březinu.

Toho už diváci mohli vidět v kriminálkách nebo ve štědrovečerní pohádce Klíč svatého Petra. A jak se zdá, Filip se svého nového úkolu zhostil na jedničku. Dosavadní reakce na seriál jsou veskrze pozitivní, poklony dostává i pohledný herec.

„Fenomenální výkon,“ shrnula například jedna ze sledujících na instagramovém účtu herce. „Sakra, kluku, ty ani nevíš, jak skvěle to hraješ!!! Je nás tolik… dostalo mě to, děkuju za tu pravdu! Omlouvám se za tykání, muselo to ven… ach…,“ vysekla poklonu jiná. „Hrajete to fantasticky, opravdu neskutečný výkon. Děkuji za tento seriál.“ Nebo: „Těším se na každý díl… seriál je krásnej a vy hrajete úplně skvěle.“ Či: „Tak jsem tu zase kvůli Vám bulela, to se mi už hodně dlouho nestalo. Smutné téma, ale neskutečně skvěle zahrané.“ To je jen malá část z řady dalších poklon, kterými Filipa častují i lidé, kteří sami nemocí prošli, a mohou tedy nejlépe ohodnotit, jestli se jeho postava chová tak, jak by se ve skutečnosti nejspíš chovala.

„Začala jsem koukat, jak to bude podané, a nemůžu uvěřit, jak úžasně a věrohodně. Prošla jsem si rakovinou, takže to vím, a děkuji. Jste fakt borec. Smích střídá pláč a zamyšlení, myslím, že to by měl vidět každý, ten seriál má poslání, a já doufám, že to v každém zanechá to, abychom byli k sobě ohleduplný a vážili si každého dne,“ zní od jedné ze sledujících. Nejen kvůli Filipovi, ale i díky scénáři Matěje Podzimka, režii Terezy Kopáčové a výkonu dalších herců, Terezy Brodské (55) nebo Pavla Řezníčka, se na seriál určitě bude opět dívat velké množství diváků. V neděli se totiž Smysl pro tumor stal s přehledem nejsledovanějším televizním pořadem.

Reklama

Další články

Načítám